Mirjana Lujić

Rođena sam 22. prosinca 1964. godine u Kaptolu. Više desetljeća i najljepše godine svog života provela sam uz Josipa Generalića. Danas je rad u Galeriji Generalić, zajedno sa dragim i perspektivnim članovima obitelji Generalić Marijanom, Ivanom i Anamarijom, moj daljnji životni odabir.

Vjernost prema njima, zajednička suradnja i srdačnost, snažne su vrijednosti utkane u temelje zajedničkog obiteljskog kulturnog poslovanja. Kroz svoj život pratila sam Jožeka. Bila sam njegova vjerna i stalna pratilja, suradnica i prijateljica. A to nesebično i gordo prijateljstvo bila nam je nit vodilja u našem zajedničkom životu. Moj Jožek, naš Jožek, pažljivo je upućivao mene u svoj neistraženi svijet slikarstva naive koja je svojom jednostavnošću tematike i tehnike oduševila svijet. Tada sam to impresivno promatrala, podržavala i divila se tom osebujnom i raskošnom slikarskom stvaralaštvu.

Danas kada sam, Bogu hvala, otkrila taj dar u sebi, radosno ga slijedim uvijek inspirirana Jožekovim riječima, govorom njegova kista. U ispreplitanju mojih boja, u potezima kista koje brazde po staklu i platnu, otisak je njegove ljubavi i prijateljstva. Njegova osobnost, njegovo stvaralaštvo, bit će mi stalna snaga, podrška i inspiracija. Možda će i mnogi biti zavidni. Ponosno ističem da sam učila od najboljeg naivnog slikara. Njemu u čast, u spomen na njega, moje slikarstvo ima svoj čvrsti putokaz.

Članica sam Udruge hlebinskih slikara i kipara naive, s kojima radim i izlažem, oni su mi pružili početnu podršku i desetak zajedničkih izložbi i na tome im zahvaljujem. Sada u tišini svoga doma i u sjećanje na prekrasan život, uz slikanje i uspomene pripremam svoju prvu samostalnu izložbu.

Mirjana Lujić
Ljudevita Gaja 106, Hlebine
Mobitel: 098/951-4596
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Badnjak
Badnjak
Badnjak
Badnjak
Badnjak
Badnjak
Badnjak
Badnjak