Admin

Admin

email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Održana godišnja skupština Udruge hlebinskih slikara i kipara Naive

U društvenom domu u Hlebinama 16. travnja 2016. godine, održana je izborna skupština Udruge hlebinskih slikara i kipara. Skupštini si se odazvali i predstavnici drugih udruga iz Hlebina, a ispred Općine Hlebine rad skupštine su pratili načelnica općine gđa. Božica Trnski, njen zamjenik Hrvoje Gaži i predsjednik općinskog vijeća Marijan Hontić.

Otvorene dvije izložbe slika i skulptura u Ptuju

U subotu 9. travnja 2016. Udruga hlebinskih slikara i kipara naive otvorila je dvije izložbe slika i skulptura u galerijskom prostoru trgovačkog centra u Ptuju. Izložene su 33 slike nastale u Hlebinama na drugoj umjetničkoj koloniji Alpe Adria srce naive 2015., te tridesetak slika i skulptura članova Udruge hlebinskih slikara i kipara naive.

Nada Pakasin Petrić

Nada Pakasin Petrić rođena je 1960. godine u Koprivnici. Osnovnu školu završila je u Hlebinama gdje se njegovalo naivno slikarstvo. Prvi puta izlaže 1976. g. na skupnoj izložbi povodom Dana žena. Autorica slika ulja na staklu i platnu, a najčešći motivi su joj cvijeće i prirodno okruženje. Umješno koristeći svoj lirski osjećaj prenosi idile podravskog podneblja.

Stjepan Pongrac

Općenito se drži da su ljudi, ponikli iz rijeke, žilaviji, okretniji, izdržljiviji, emotivniji, ekspresivniji sloj. U suprotnome bi po svojoj prilici podlegli razornoj moći, divljoj i nemilosrdnoj ćudi, pritvorenoj pitomosti neočekivanoj hirovitosti, osvetoljubivoj gladi nezaustavljive hučeće Drave, što je jednako punila ljudska srca milinom i jadom, divljenjem i jezom, neopisivom srećom i neizbježnom tragikom.

Željko Kolarek

Rođen u Zagrebu 1957. godine. Svoje prve slikarske radove ulja na staklu izradio je na poticaj Ivana Generalića 1968., da bi već 1971. prvi put izlagao na Zagrebačkom Velesajmu. Od samog početka svog likovnog stvaralaštva čvrsto se drži hlebinske slikarske škole razvijajući svoj vlastiti likovni izraz.

Vjekoslav Viker

VJEKOSLAV VIKER rođen je u 1944. godine u Koprivnici. Interes za slikarstvo pokazuje još od osnovne škole. U Varaždinu završava građevinsku školu za pećara, lončara i keramičara.

Đuro Jaković

Đuro Jaković je rođen 30. srpnja 1952. godine u Koprivnici, a živi i radi u Molvama. Slikarstvom se počinje baviti još u ranoj mladosti u osnovnoj školi kada na nagovor Gerharda Ledića 1969. godine izlaže prvi puta svoje radove na skupnoj izložbi u zagrebačkoj Dubravi. Od tada izlaže na brojnim skupnim izložbama diljem zemlje i svijeta, a priredio je i desetak samostalnih izložaba.

Ana-Marija Ritoša

Ana-Marija Ritoša rođena je 1991 godine u Koprivnici te živi u Hlebinama.

Preuzmite RSS